Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

P-A-L-E-S-T-I-N-E

Κι αν γίνομαι κλισέ, δεν με νοιάζει μάτια μου. Όλη η μπλογκό-σφαιρα (κι όχι μόνο) λέγεται ότι ακούει Τιρσέν, αλλά μάλλον θα υπάρχει κάποιος λόγος γι αυτό, non? Το συγκεκριμένο τραγούδι πάντως εμένα με εμπνέει, γιατί μου βγάζει αυτή τη διαμαρτυρία, γιατί χτίζει σιγά-σιγά την αντίστασή του, γιατί δυναμώνει, μαζεύει ταχύτητα και ορμή για να ξεσπάσει στο τέλος. Γιατί είναι αργό, σταθερό, και γεμάτο πάθος, όπως η διαμαρτυρία και το παράπονο που εκφράζει ο τίτλος. Γιατί η μοναδική λέξη που επαναλαμβάνει θα μπορούσε να ακούγεται ξανά και ξανά σε πορεία.
Οικιστική δραστηριότητα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ ακούω. Άραβες απειλούν να ζητήσουν αναγνώριση της Παλαιστίνης αν συνεχιστεί, Ισραηλινοί απαντούν ότι οι Άραβες παραείναι απειλητικοί και δεν συνεργάζονται. Ο ΟΗΕ και ο υπόλοιπος κόσμος κάνει την πάπια. Τρόπος του λέγειν δηλαδή, γιατί και το να κάνεις την πάπια επιλογή και τρόπος σκέψης είναι, από την στιγμή που ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΛΑΟΣ δεν αναγνωρίζεται καν. Όλοι πρέπει να βρουν το δίκιο τους. Αλλά αρχίζω και πιστεύω ότι δεν γίνεται. Που θα βρισκόμαστε του χρόνου; Στους πόσους πολέμους επιτέλους θα τελειώσει όλο αυτό; Πόσο τοξικό μίσος ακόμα πρέπει να απελευθερωθεί στην -ήδη βεβαρημένη- ατμόσφαιρά μας; That's history in the making for you.

1 σχόλιο:

  1. οτι συμβαινει στη γειτονια σου ΤΩΡΑ θα γινει και στο σπιτι σου καποια συντομη μερα!! θαρρος παιρνουν οι επεκτασεις......
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!!!!!!!μΕ ΞΕΤΡΕΛΑΙΝΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ!!αΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΑΙΣΘΑΝΤΙΚΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή