Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

The Haunting

Ανεξήγητος, ασταμάτητος, ανυπέρβλητος δεσμός με φαντάσματα η ζωή μου. Κόμπος που δεν λύνεται, σκοινί που δεν κόβεται. Σκιές αγαπημένων προσώπων όπου κι αν κοιτάξω, διότι δεν θα μπορέσω ποτέ να τους συγκεντρώσω όλους σε έναν τόπο. Φαντάσματα που αιωρούνται, που με ακολουθούν, που εξαϋλώνονται για λίγο μονάχα για να επανασυντεθούν, μετά από μόλις δυο στιγμές ή από κάποιους ξεχασμένους μήνες. Άσπρη κρύα πάχνη αλλά και απαλή σκόνη, πληγωμένα και επιθετικά επειδή τα λησμόνησα στην πρώτη περίπτωση, μελαγχολικές παρουσίες  που θέλουν να ξαναεισβάλλουν στην καθημερινότητά μου στην δεύτερη.

Ένα λιμάνι που έχει περπατηθεί άπειρες φορές με το χέρι μου μέσα στο δικό σου, με τον καπνό από τα τσιγάρα κάποιων γελαστών κοριτσιών να μπαίνει στα μάτια μου, με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι γιατί ήμουν 14 και νόμιζα ότι πρέπει να έχω ντοκουμέντα για κάθε μου λεπτό. Ένα τοπίο της Νέας Αγγλίας που έχω δει από τζάμι καθαρό, τζάμι θολό από τα βροχερά δάκρυα, τζάμι ασπρισμένο από τον παγετό. Δίπλα μου κάθεται άλλοτε η τσάντα μου, άλλοτε μια μεσήλικη γυναίκα με γκρίζα μαλλιά και ένα βιβλίο Οικονομικών, άλλοτε το φάντασμα της Μαργαρίτας, του Καμαριού, κι άλλοτε του Σπάιρους.

Και το αποκορύφωμα. Εκεί που νόμιζα ότι αυτό το μέρος δεν θα γέμιζε ποτέ με εσένα γιατί είστε τόσο διαφορετικοί, ένα δωμάτιο που περιέχει χίλιους ίσκιους. Ο ήλιος δύει και μια φετούλα του χτυπάει το προσωπό μου· δίπλα μου ένα φλιτζάνι τσάι και στα πόδια μου ο υπολογιστής με τη βιογραφία του Κρουστσόφ να γράφεται. Γυρνάω το κεφάλι, για να σε δω να κάθεσαι στην καρέκλα μου με το βλέμμα καρφωμένο σε εκείνο το βιβλίο που έχεις αγαπήσει τόσο πολύ. Όλα θα πάνε καλά, γιατί μόλις γράψω τρεις σελίδες θα κλείσουμε τα βιβλία, και θα πάμε να γεμίσουμε τους δρόμους της Νέας Υόρκης με την προσωπικότητά μας.

Τσουφ! Κι εξαφανίζεσαι, γιατί έφυγες προχθές.

Δεν φοβάμαι τα φαντάσματά μου, γιατί πάντα μου κρατάνε παρέα. Αλλά περιμένω τη στιγμή που η άσπρη ομίχλη τους θα πάρει χρώμα και ζωή. Ας μπορούσα μόνο να δώσω σε όλους χρώμα ταυτόχρονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου