Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Occupy Wall Street

...είμαι χαρούμενη που σήμερα τον άκουσα να μιλάει, ευχαριστημένη που το πανεπιστήμιό μου τον έφερε, περήφανη που 4/5 καθηγητές μου αυτό το εξάμηνο υπέγραψαν υπέρ της διαμαρτυρίας.

Zizek!

4 σχόλια:

 1. Ευχαριστώ πάρα πολύ! Δεν το είχα ξαναδεί― απίστευτος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Tο χειρότερο είναι ότι άνθρωποι σαν αυτόν και σαν αυτούς που κάνουν αυτές τις διαμαρτυρίες ειδωλοποιούνται και "ηρωοποιούνται" ενώ αυτό που στην πραγματικότητα κάνουν είναι να διαπράττουν έγκλημα κατά της ανθρώπινης λογικής, με το να αντιτίθενται στο μοναδικό σύστημα κοινωνικής οργάνωσης που έχει αντέξει το τεστ του χρόνου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο καθένας με τις απόψεις του, φυσικά. Προσωπικά, δεν θα χαρακτήριζα το γεγονός ότι κάποιος έχει άποψη και την υποστηρίζει ως "έγκλημα"― θα το έλεγα μάλλον δικαίωμα.

  Άλλη μια άποψη: νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ζούμε μια απόδειξη της αποτυχίας του συστήματος, το οποίο κάποια στιγμή θα καταρρεύσει, όπως τόσα άλλα που προηγήθηκαν και που είχαν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (βλ. φεουδαρχία). Το οτι ο καπιταλισμός είναι η παρούσα κατάσταση δεν σημαίνει ούτε ότι είναι η καλύτερη, ούτε ότι είναι η επικρατέστερη.

  Όλες οι σκέψεις δεκτές φυσικά. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή